Wednesday, November 1, 2017

terapung.

pernah tak kau rasa bosan dengan sesuatu rutin, ke tahap kau rasa nak tidur je? 
tak nak buat apa-apa, cuma nak tidur, nak buat benda selain rutin yang terlalu membosankan ni.

pernah tak?

aku rasa terawang sangat ni. 
macam you do the routine daily, but the passion is not there anymore.
so you merely doing it for the sake of completing the routine but there's no soul in it.

no soul.
tak ada jiwa.

kau rasa fedup.
bosan.
rasa terlalu banyak benda nak buat.
yet tak ada rasa nak buat.

lepas tu termenung.
bukak blog.
menulis tah apa-apa ni.

pernah tak?

rasa nak cakap macam-macam.
tapi terbantut sebab terlalu banyak.
dan kau tanak orang label kau sebagai kuat merungut.

bosannya weh.
kalaulah duit boleh tumbuh di pokok.

kalalu aku jual pes rendang dendeng, ada sapa-sapa nak beli tak?
jadi ejen i puhliss.

teringin nak bebas.
korang pernah rasa macam tu tak?

7 comments:

  1. aku dah masuk 4 tahun rasa benda yang sama. stuck wehh..!
    mereputzzz pun tak hazab macam ni.. :(

    kan best kalau duit tumbuh kat pokok.. kannnnnnnn..

    ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoh thank god ingatkan aku sorang jaaa dok blues lagu ni! hahaha

      Delete
  2. Selamanya silent reader tapi entry nih terkesan sangat kat hati sebab dah hampir 4 tahun 'terapung', paling teruk perasaannya tahun ni. Rasanya ada je setiap hari dalam satu minggu tuh dok congak berapa duit yang perlu untuk bersara awal dan buat apa yang den minat atau tak buat apa-apa. Just nak tido sampai lebam dan berehat-rehat. Nak bangun pagi sekarang nih pun is a struggle. Perasaan nak EL dan MC tuh membuak-buak je. Bila berpijak di bumi nyata dan tengok hutang yang bertingkek-tingkek, perasaan nak bebas tuh terpaksa dipendam jua walaupun hati,badan dan minda nih semakin hari semakin muak dengan rutin. Jual la pes daging tuh. Den suka je makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi... kalau hang benti kerja satgi hang berkira2 pulak nak beli paste iolsss haha gurau jaaa. tapi seriesly ni la aku dok rasa la niii ya tuhannn aku nak duit but i dont want this jobbb anymoreeee cmtuu.

      Delete
  3. haluu brutalia.... aku dah rasa beberapa tahun lepas and so I decided to sambung study part time amek graphic design. Aku nak amek art tapi takde dioffer secara pjj, well ropanya graphic design ni pun banyak jugak melukisnya rupanya. semua benda kena sketch, dah approve baru bleh buat digital version. i think i am happier than before, ok la still working on it but happier la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sambung study jugak la ni lepas tu hampir mereng sebab support from workplace macam biskut chipsmore hahaha. ada hari memang mereng terus sebab ditekan-tekan haih entahlah beb. menghitung hari ja kot aku niii huhu. anywaaayyyyyy good for you sebab happier now hehehehe.

      Delete
    2. reply in late but still reply. mungkin tempat kerja aku santai so x le stress. ko ni keje apa semua suka jaga tepi kain orang ni, haha.

      Delete