Wednesday, November 5, 2014

Why are you doing this to me?

Ada masa dan ketika aku rasa jatuh merudum. Sampai tak terkata. Rasa ngilu di hati, sebak di dada, perit di tekak kesan operate senin lalu haha tetiba je. Point dia, aku tengah emosi sekarang. Kalau rasa tak mahu pembacaan berunsur meroyan, silalah angkat kaki.

Apakah kecelakaan sangat perangai orang di pejabat yang bekerja berlandaskan black and white, bukan mata hati dan akal yang Allah beri. Apa yang kau nak buktikan pada dunia? Yang kau hebat? Atau apa?

Allah, aku mc kot. Aku baru je operate senin lepas. Baru je keluar ward hari ni. Instead of asking how am i doing - all that you care is document black and white bukti aku cuti. Allahurabbi. Mana kemanusiaan kau? Mana hati budi kau? Like seriously? Agaknya kalau aku mati, mahu ditanya jenazah aku sijil mati mana sebagai bukti aku tidak lagi boleh bekerja.

Hati aku dah mati nak bekerja di tempat sama. Melihat muka mereka pun aku tak mahu. Benci.

Ya Allah, aku mintak ampun sebab berkata jahat di sini. Truth is, you know me well. Too well, ya Allah. Terima kasih kerana masih tak melupakan aku, dan mengingatkan bahawa aku hamba yang lemah.

Salam rabu semua. Dah, aku nak berehat. Nak berdarah hidung sebab emosi sangat. Grrr.

2 comments:

 1. have a gud rest than.. pikir kerja sampai bila tak abis..
  kesihatan yang penting dulu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betoi tuu. Makanya hari ni kami bergolek je rehat2. Tenkiu for the gentle reminder! ;)

   Delete