Wednesday, January 18, 2017

periuk nasi

kadang-kadang kau tertanya-tanya matlamat kau bekerja ni. in certain cases, which you may need to choose side, kau akan pilih integriti, atau periuk nasi? 

apa yang berlaku pada aku harini bukan pertama kali. nope, not even the second time. dah banyak kali. tetappppp terkena jugak sebab konon nak berhati mulia. hakikatnya, periuk nasi jadi keutamaan sesiapa pun, walaupun itu bermaksud seseorang akan terkorban atau dikorbankan. tikam menikam satu kebiasaan, demi kpi masing-masing. integriti? apa tu? hahahaha.

dan bukan sekali masalah 'miscommunication' antara punca fitnah jugak. kalau sesuatu berlaku akibat salah faham, terus turunkan hukuman atau disebar-sebarkan tanpa merujuk atau bertanya empunya badan. terus kena label, dipandang serong walhal tuan badan tak tahu apa-apa. macam sedih je hakikat sekarang semudah abc nak dijatuhkan reputasi seseorang.

dan yang paling menyedihkan, friendship means nothing. what matters is your position, your rice pot aka periuk nasi hihi. disappointed sangat knowing the fact, orang yang hari-hari preaching me about friendship dah membuktikan dia sama sahaja seperti yang lain. janji kau selamat, yang lain lantak.

tahun 2017, banyak turning point in life. laki aku lagi bold nak resign hahaha. so for now, sementara dia nak carik kerja aku kena bertahan dulu. lagipun he is in a worse condition haha. aku? hurmm aku quit my study for several reasons. nantilah aku cerita apa berlaku hehehe.

2017, please be nice to us. please. 

2 comments:

  1. kannn..! semua nak selamatkan periuk nasi depa je.. orang lain ken tempelak tak apa.. orang lain dimalukan depan khalayak juga tak apa.. eeeeeee..! benci.. :(


    ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. we are so similar beb. sampai masalah pun lebih kurang sama ni! hahaha

      Delete