Friday, March 2, 2012

she has lost her virginity, at last.

i'm talking about my car, in case you wonder whom i'm talking about in the entry title. hihihi my car, which i named after my favourite drama character, meredith grey. dah nak masuk tiga tahun umur beliau. and semalam, for the very first time aku bawa beliau untuk diservis di workshop luar. bye bye proton service center, bye bye aunty cakap bolot-bolot, bye bye akak muka ketat. i'm surely gonna miss them, seriously.

walaupun semalam sudah pecah dara akibat perbuatan aku sendiri, grey tetap menunjukkan prestasi yang baik. senyap je enjin almaklumlah tukar minyak enjin jenis lain yang aku tau dia eco friendly dan boleh jimat minyat katanya. tapi dek kerana aku sakan melenjan dia semalam untuk ke kelas la pergi bangi beli dominos bla bla bla, aku rasa tang jimat tu tak berapa nak positip sangatlah bahahahahaa.

hurmmm semalam dan hari ini are gonna be quite hectic but thank god i got to sleep early last night. and hari ini bangun dengan muka fresh dan terasa lebih cantik juga bahahahaaa gila. tapi selepas berpeluh-peluh ketiak kerana ke hulu ke hilir, maka sudah menjadi comot seawal jam 10.30 pagi. aku jangka menjelang petang karang muka aku dah macam selipar koyak heh apakah perumpamaan ini.

okaylah, kerana nak menekunkan diri baca 9gag, i shall stop here. lagipun nanti mahu ke pejabat kwsp untuk claim duit yuran. wuuu duit claim tu nanti pun nak bayar kredit kad. heh nasihat free aku untuk semua readers di luar sana, if it happens to be korang bacalah, kan - never ever apply or own a credit card. it's gonna haunt you forever. i give my credit card a name - kad puaka. the more you use it, the more your crave for more and more and more ha nampak tak aku tekankan ayat more banyak kali sebagai tanda - it will never be enough.

haih. life was happier without a credit card. but it is now easier with it. so choose. nak senang lepas tu susah, atau nak susah lepas tu senang. you make the call. 

have a nice day!

4 comments:

  1. Replies
    1. hehee thank god i only have one.

      Delete
  2. ring lotr=kad puaka. kne buang kt mordor. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. one does not simply walk into mordor. so let's drive bahahaaa.

      Delete